Varför är det så viktigt att placera sina pengar i hållbara fonder? Naturligtvis är det bättre för oss alla att vi inte investerar i mer utsläpp och mer beroende av fossil energi från kol och olja, eftersom vi människor behöver av en fungerande biosfär för att överleva. Men enligt ny forskning är det faktiskt också mer ekonomiskt lönsamt. Avkastningen blir högre per år om man väljer aktier i hållbara företag. För att få mer tips om hur du kan göra dina finanser grönare, gå in på Naturskyddsföreningens hemsida och läs mer om grön pension, hur du tar miljövänliga lån och mycket mer.

För att veta om ett företag är hållbart eller inte kan man titta på dess ESG-betyg. Det visar var företaget står vad gäller etik och miljö med mera. Genom att vara en aktiv fondägare kan du också påverka företagen så att de blir mer etiska och hållbara. Enligt forskning kan detta faktiskt ge sju procents högre avkastning första året. De kommande åren är ökningen lite lägre jämfört med marknaden.

Idag finns det fortfarande ganska få företag som har ett högt ESG-betyg, men om man sprider sina risker kan man ändå sätta ihop en bra fondportfölj, samtidigt som man påverkar världen i en bättre riktning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *